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sábado, 27 de junio de 2009

Locura de chocolate :)




Ingredientes : 2 1/2 tabletas de chocolate negro de más de 70% cacao (325 gr.)
2 paquetes de mantequilla
1 1/2 tazas de harina + 1 cucharadita de sal
3 tazas de azúcar
5 huevos
1 cucharadita de vainilla
1 puñado de nueces tostadas y picadas
1 tableta de chocolate relleno de crema (caramelo, leche, fresas, etc.)

Ingrediente: 2 1/2 table de cicocolata neagra cu peste 70% cacao, (325 gr.)
2 pachete unt
1 1/2 cana faina + 1 lingurita de sare
3 cani de zahar
5 oua
1 lingurita vanilie
1 pumn de nuci prajite si maruncite
1 tabla de ciocolata cu crema (orice crema)


Se funde el chocolate junto con la mantequilla (al baño María)

Se topeste ciocolata impreuna cu untul (pe aburi)


Batimos los huevos junto con el azúcar

Se bat ouale cu zaharul

Cuando este casi terminado se añade la vainilla

Cand e aproape gata se adauga vanilia


Dejamos 1 minuto más para que se incorpore bien la vainilla

Lasam inca 1 minut ca sa se incorporeze bine vanilia


Tamizamos la harina con la sal

Se cerne faina impreuna cu sarea

Picamos las nueces

Maruntim nuca

Incorporamos la harina y mezclamos con suavidad

Se incorporeaza faina si se amesteca usor

Añadimos el chocolate fundido

adaugam ciocolata topita

Así tiene que quedar la masa

Asa arata aluatul gata

Ponemos parte de la masa en un molde savarín y cubrimos con trozos de chocolate relleno, ponemos encima las nueces picadas y cubrimos con la masa sobrante, ponemos en el horno al Baño María unos 40 minutos a temperatura media, sacamos del horno y dejamos enfriar completamente.

Se pune o parte din aluat intr-o forma de savarina (mare), deasupra se pun bucati de ciocolata si nucile taiate dupa care acoperim cu restul de aluat. Forma se pune intr-o tava cu apa si se da la cuptor 35-40 minute la temperatura potrivita, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

El pastel ya enfriado

Prajitura dupa ce s-a racit

Se cubre con chocolate fundido

Se acopera cu o grazura de ciocolata

Se decora a gusto de cada uno

Se decoreaza dupa preferinte


Este trozo es para vosotros :), por dentro queda muy cremoso (no penséis que este cruda)

O feliuta pentru pofticiosi :), pe dinauntru e foarte cremoasa (sa nu credeti ca e cruda)

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9 comentarios:

Anónimo dijo...

excelent! in franta e una dintre retetele cele mai cunoscute! se numeste fondant au chocolat genul asta de baza! nu toti cofetarii sunt capabili sa o obtina cremoasa si curgatoare! pentru ei o o forma de evaluare a cofetarilor capacitatea de a obtine textura cremoasa si un pic curgatoare!
e une dintre prjiturile mele preferate! esti tare,
ioana

Ilinca dijo...

Te astept cu o felie? Mai bine cu o prajitura intreaga :)) Pana in septembrie o perfectionez.
besos

laura dijo...

eu ajung la tine mai devreme de luna septembrie,
asa ca eu deja comand o felie, doua, trei...

Ilinca dijo...

Fac si trei prajituri din astea pentru cand veniti dar are cel putin 1000 de kcal :)))/ felie, nu-i recomandata pentru cine face cura de slabire ;). Glumesc :)

Tanya dijo...

e cel mai bun tort pe care l'am mancat vreodata!
el mejor pastel de mi vida!
the best cake i ate in my entire life!
sa inteleaga toata lumea :D

Anónimo dijo...

Este pastel está de muerte, lo teneís que probar :). Es un consejo de alguien que lo ha probado (mejor dicho que se ha zampado medio pastel). Un beso a la pastelera :))

laura dijo...

m-am hotarat sa fac si eu prajitura asta !
abia astept sa gust din ea

Anónimo dijo...

con este locura se han disfrutado en toulouse tambien! creo que te copiaran la receta dentro de poco, en cuanto mi amiga tendra su horno.
beso

Ilinca dijo...

Me alegro de que os haya gustado, la próxima vez haré dos "locuras" de chocolate, pero ojo que tiene un montón de calorías. Besos :)

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