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lunes, 5 de octubre de 2009

Empanada de pavo y champiñones



Ingredientes para 4 personas (Ingrediente pentru patru persoane) :


  • 2 planchas de hojaldre (2 pachete de aluat frantuzesc)
  • 300 gr. de pechuga de pavo en dados (o de pollo) (piept de curcan sau de pui)
  • 300 gr. champiñones (ciuperci)
  • 1 cebolla (1 ceapa)
  • 1 diente de ajo (1 catel de usturoi)
  • 1/2 vaso de vino blanco (1/2 pahar de vin alb)
  • 250 ml. salsa bechamel (casera o comprada) (sos besamel)
  • sal, pimienta, perejil (sare, piper, frunze de patrunjel)
  • 1 huevo para pintar (1 ou)
  • Mozzarella rallada para gratinar (mozzarella sau cascaval ras)
  • 2 lonchas de bacón para decorar (2 felii de bacon pentru decor)
  1. Limpiar los champiñones y cortar en láminas, picar la cebolla y el ajo, reservar.
Se curata si se taie ciupercile (se pot folosi si cele din conserva), se taie ceapa si usturoiul marunt.
2. Cortar la carne en dados, sazonar y freír en aceite de oliva, cuando esté doradita añadir la cebolla y el ajo, tapar y dejar 5 minutos a fuego medio.
Se taie carnea in bucatele mici si se prajeste in ulei (de care aveti), cand e rumenita se pune ceapa si usturoiul si se lasa 5 minute la foc mediu (acoperit)
3. Quitar la tapa y poner los champiñones y el vino, mezclar y dejar que se haga a fuego lento unos 15 minutos.
Se adauga ciupercile si vinul, se amesteca si se lasa la foc mic cam 15 minute
4. Una vez que esté hecho retirar del fuego y añadir la salsa bechamel y el perejil, rectificar de sal y pimienta, mezclar bien y dejar enfriar un poco.
Cand s-a evaporat lichidul se ia de pe foc si se adauga sos-ul besamel si frunzele de patrunjel maruntite, se mai adauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca un pic.
5. Calentar el horno a 180ºC. Se incalzeste cuptorul la 180ºC.
6. Mientras, forrar una bandeja de horno con papel o poner una lámina de silicona, poner una lámina de hojaldre, verter el preparado de carne y champiñones, cubrir con la otra lámina de hojaldre, tapar bien los laterales para que no salga el relleno. Pintar con huevo, pinchar con un tenedor la superficie, espolvorear con mozzarella rallada (la de Bon Area es perfecta) y perejil, cortar dados de bocón y decorar la superficie a gusto.
Intre timp punem intr-o tava hartie pentru copt sau o folie de silicon, punem o foaie de aluat, turnam preparatul de carne si ciuperci si acoperim cu cealata foaie de aluat. Se imbina marginile ca sa nu iasa umplutura. Batem oul si ungem cu o pensula suprafata primei foi. Se presara cascaval, bacon, patrunjel (toate... sau dupa preferinte).
7. Hornear hasta que el hojaldres este dorado (unos 20-25 minutos, dependiendo del horno).
Se coace 20-25 minute depinde de cuptor (pana aluatul este rumenit, vezi foto)
8. Servir caliente o frió, para comer o para cenar, acompañar de vino blanco, cerveza, gazpacho, etc.
Se poate servi cald sau rece, pentru pranz sau cina, se poate acompania de vin alb, bere, etc.










10 comentarios:

Virgini dijo...

Me encanto tu blog y te agregue a mi blogroll!Saludos..todo se ve riquisimo

Ilinca dijo...

Hola, gracias por el comentario, yo también te agregaría al mió pero no se cual es tu blog :)

laviana ( Fely) dijo...

que empanada mas rica!! nunca la hice con pavo y viendoo la pinta que tiene, seguro que no tardaré en hacerla...jjje.
Gracias wapa bexinos.

Anónimo dijo...

salutare, Ilinca!
felicitari pentru operele tale de arta!
te saluta si Leana de la Gradinita....te pupam si sopr la treba!
angela mate

Ilinca dijo...

Hola fetelor, ma bucur ca va plac creatiile mele, eu nu le consider opere de arta :) ca alea trebuie sa ramana pentru posteritate, ceea ce fac eu trebuie mancat, repede...repede :)
pupici la toate

Ilinca dijo...

Un saludo a todas mis ex compañeras de la Escuela para sordos "Constantin Pufan" de Timisoara.

laura dijo...

hola! imi place foarte mult cu arata, astazi cred ca fac si eu reteta asta, impartasim impresii mai tarziu pe mess

laura dijo...

am facut-o si eu aseara, e bestiala !!!
am avut succes cu ea, familia incantata , o recomand la toata lumea, Lica, mai vrem retete noi !

Anónimo dijo...

foarte apetisante retete, felicitari !!1

Ilinca dijo...

Multumesc pentru aprecieri, sper sa incerci macar unele dintre retete, sunt usor de facut si destul de economice. besos

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